Taarten van Jos

Over mij

Al van jongsaf aan vind ik het leuk om te bakken en te koken. Sinds mijn deelname aan het televisieprogramma Bake My Day in 2014, ben ik gestart met het bakken van taarten en gebak om deze te verkopen.

Voor het bakken van mijn taarten en gebak maak ik gebruik van zoveel mogelijk biologische ingredienten en waar mogelijk afkomstig uit Harderwijk en omgeving.

Ik bak graag de taarten zoals deze staan afgebeeld op de website. Daarnaast vind ik het ook een leuke uitdaging om gewoon met een aantal ingrediƫnten aan de slag te gaan om daarmee een taart of gebak te creƫeren.

Naast het bakken van taarten en gebak geef ik ook workshops taarten bakken. Niet de standaard marsepeintaart versieren maar een workshop gericht op allerlei onderdelen en technieken uit de banketbakkerskeuken.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als productmanager binnen een IT Shared Service Center. Daarnaast ben ik gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Harderwijk.

Ik ben getrouwd met Willemieke en wij hebben samen drie zonen. Naast mijn werk vind ik het erg leuk om in de keuken te staan om daar te koken en te bakken. Ik houd daarbij van grote uitdagingen en maak dus het liefst gerechten die ik nog niet eerder heb gemaakt.

Ook vind ik het leuk om nieuwe smaakcombinaties te ontdekken en uit te proberen. Een voorbeeld daarvan is de zoute-mascarpone taart met grapefruit.